ДС: БИА да буде аполитична, запошљавање преко конкурса

Безбедносно информативна агенција мора бити аполитична, а конкурси јавни и транспарентни, са нагласком на стручност и професионалност, без икаквих утицаја политичких странака, саопштила је Демократска странка која је најавила амандмане на предложене измене закона о БИА.

ДС у саопштењу каже да су измене и допуне Закона о БИА ушле у скупштинску процедуру по хитном поступку и да се Закон гура кроз "мала врата" скупштине како би власт "могла да настави са злоупотребама ове агенције".

Како ДС истиче у саопштењу "БИА није страначко обезбеђење СНС-а" и зато директор Агенције "не сме ни у ком случају да запошљава кандидате без конкурса и претвара БИА у страначку полицију".

Из те странке поручују да ће предложити амандмане на измене закона који ће имати за циљ да спрече директора Агенције да лично запошљава.

"Влада мора да доноси одлуку о уређењу и систематизацији радних места у Агенцији, а конкурс за запошљавање у БИА мора да буде обавезан јер је то једини начин да се злоупотебе приликом запошљавања сведу на најмању могућу меру" сматра ДС.

У скупштинску процедуру ушле су измене и допуне Закона о БИА а једна од новина је да ће убудуће акт о систематизацији радних места у Агенцији доносити директор уз претходну сагласност Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи