Нова странка критикује измене закона о БИА

Предложеним измена Закона о Безбедносно информативној агенцији (БИА) јавно се формализује партијска тајна полиција, сматрају у Новој странци. Најављују да ће се посланици те странке у Скупштини Србије борити против тога.

У саопштењу се наводи да се сва овлашћења у управљању БИА предају директору агенције и да ће безбедносне провере и начин одређивања тајности података бити сведени на његову личну вољу, што је супротно Уставу и законима.

"Нова странка упозорава да се озакоњењем такве концентрације моћи у рукама једног врши најгрубљи атак на уставни поредак Србије. Уједно, Агенција губи право да се назива безбедносном, јер безбедност свих грађана приноси као жртву (Александар) Вучићевом олтару бестијалности и жеље за свемоћи", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да ће сва овлашћења бити предата директору агенције, односно, у овом случају Братиславу Гашићу чија је једина референца, према оцени Нове, "слепа послушност Александру Вучићу".

"Вучић ће преко свог послушника моћи да без конкурса запошљава у БИА, контролише, награђује, кажњава запослене, одлучује који подаци нису тајна... Вучић добија своју личну тајну полицију, а уз преузету команду над војском и прилику да у сваком смислу милитаризује своје удружење које назива Српском напредном странком", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи