Антонијевић: Динамичан састанак са Макалистером

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Макалистер састао се са представницима цивилног сектора са којима је, према речима Милана Антонијевића из Комитета правника за људска права (Јуком), разговарао о промени Устава, поглављу 23 које се односи на владавину права, као и о унутрашњем дијалогу о Косову.

"Ово је био још један од динамичних састанака са Макалистером с обзиром на то да је његов мандат да извештава ЕП докле је Србија стигла. Добио је доста информација од организација цивилног друштва у вези Устава, владавине права, а било је речи и о поглављу 23, какви су ту планови и колико може да се све то убрза", рекао је Антонијевић Танјугу.

Каже да је заједнички закључак био да Влада Србије треба што пре да изнесе свој предлог у вези са променом Устава, као и да је значајно да се утврди временски рок за унутрашњи дијалог о Косову – "да се зна када ће започети, које су теме и када ће бити окончан".

Антонијевић је нагласио да је упознат са тиме да ће унутрашњи дијалог о Косову почети у септембру, како је то раније данас најавио председник Александар Вучић, оценивши да би до краја године сви чиниоци могли да изнесу своје предлоге.

Пре састанка са цивилним друштвом, Макалистер је разговарао са државним врхом и политичким странкама, па је известилац ЕП могао, према оцени Антонијевића, да добије праву слику о темама које су га интересовале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи