Споразум о подели министарстава у косовској влади

Сарадња странке Беџета Пацолија и такозване ратне коалиције ПАН биће озваничена сутра, када на дневном реду конститутивне седнице косовске скупштине буде гласање за председника парламента.

Кандидат за ту функцију је председник Демократске партије Косова Кадри Весели, који је и у прошлом мандату обављао ту дужност.

Избором председника скупштине и неколико потпредседника, биће конституисан нови сазив парламента, након чега следи формирање нове косовске владе.

Пацоли и његова Алијанса ново Косово донеће коалицији ПАН гласове за неопходну већину у скупштини, која ће, иако проста, бити довољна за формирање будуће владе.

За сарадњу са будућим мандатаром Рамушом Харадинајем, Пацоли ће у новој влади руководити министарствима иностраних послова и економског развоја, преносе приштински медији на албанском.

Највећа странка у коалицији ПАН, осим места председника скупштине, добиће место потпредседника владе, и министарства финансија, унутрашњих послова, безбедносних снага, правде и европских интеграција.

Алијанса за будућност Косова, према коалиционом споразуму, имаће место премијера, док се за министарства за инфраструктуру, здравља и просвете још воде разговори међу партнерима у коалицији.

Приближавање Беџета Пацолија коалицији ПАН не би требало да угрози захтеве Српске листе у новој косовској влади. 

Српска листа је затражила место потпредседника владе, затим управљање министарствима за локалну самоуправу, за повратак и заједнице и за пољопривреду.

Наставак конститутивне седнице косовске скупштине заказан је за сутра у десет часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи