Чанак: Важније ко је прави европејац, не ко је права опозиција

Председник ЛСВ Ненад Чанак, који ће се као председник скупштинског одбора за европске интеграције састати са Дејвидом Макалистером каже да му је важно да известилац ЕП добије тачну и јасну слику о Србији. На поделе у јавности ко је права, а ко лажна опозиција у Србији одговара да му је лично важније ко је прави "ервопејац”.

"Мени је важније да Макалистер не само наш гост него и наш партнер на послу европских интеграција добије тачну и јасну слику о стању у земљи, која има и хиљаду мана, али ваљда има и нешто што није мана", рекао је Чанак на конференцији за новинаре.

На питање да ли се са њим састаје као представник опозиције или као председник одбора, Чанак је одговорио да никада није тако постављао ствари и да је протокол који је организовао састанак њега и Мекалистера тражио састанак са њим као председником скупштинског одбора.

"Било би доста чудновато да се сада ја поделим и да будем у обе функције, па сам овде у функцији председника одбора, а негде другде сам у функцији некога ко је у опозицији. Мислим да би то било чудновато и мислим да се то никада до сада није догађало", одговорио је Чанак.

Медијска бука око тога ко ће доћи на састанак са Мекалистером, а ко неће и шта то уопште значи је за председника ЛСВ-a "бура у чаши воде".

"Видео сам да је представник организације Двери дао саопштење ко је права, а које лажна опозиција, где имам част да по мишљењу Двери нисам права опозиција. Мени је лично далеко важније ко је прави европејац, него ко је права опозиција, зато што та прича о правој опозицији има смисла до краја режима Слободана Милошевића, јер после тога једноставно није више било простора за такве поделе", навео је Чанак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи