"Могућ договор о заједничком кандидату за градоначелника"

Шеф посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић, верује да је могуће постићи договор опозиције око заједничког кандидата за градоначелника.

Санда Рашковић Ивић је, у изјави за данашњу Политику, рекла да би тај кандидат, уз добар тим, зауставио, како каже, "напредњачко-вучићевски цунами уништавања не само Србије него и Београда".

"Све што је права опозиција, а права опозиција не сарађује са влашћу, нити кокетира са њом на било којем нивоу, треба да се ангажује и да заједно изађе на београдске изборе јер је победа у Београду веома важна", сматра она.

Рашковић Ивић каже да пре свега жели да се ангажује на заједништву опозиције, а "лако ћемо за то хоћу ли се ја прикључити некоме, или ћу самостално деловати".

На констатацију да, као и већина опозиционара, оштро критикује позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову, она каже:

"Начин на који Вучић позива на дијалог и тренутак у којем то чини јесу бесмислени. Наш председник државе имао је пет година да започне тај дијалог. Требало је отворити јавну дебату пре потписивања Бриселског споразума, а он сада зове опозицију, коју презире и вређа на дневној бази, само да би оправдао своју лошу политику према КиМ, која дефакто води ка његовом губитку."

Према њеним речима, једино што би имало смисла јесте да председник преко Маје Гојковић иницира седницу парламента где ће он да изнесе своју платформу и да чује мишљење парламентарних странака.

Додаје да би, кад би била у Вучићевој позицији, показала више стрпљења за решавање питања КиМ.

"Под стрпљењем подразумевам опцију коју ја заступам, а то је такозвани замрзнути конфликт", рекла је она, наводећи као пример Кипар.

Она као "чист спин" види информације које су се појавиле у медијима да се за тај замрзнути конфликт залажу САД, ЕУ и Русије и да притискају Вучића да одустане од дијалога.

"Прича о дијалогу није изашла из главе председника Вучића, будући да се у дипломатским круговима већ дуже време прича да треба направити одређени помак у вези са КиМ и да то питање треба решити", рекла је Рашковић Ивић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи