Ракић: Српска листа има јасно дефинисан програм и циљеве

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и председник Српске листе Горан Ракић разговарали су о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини и позицијама Српске листе поводом формирања привремених институција самоуправе у Приштини.

Ђурић је констатовао да су изванредан резултат Српске листе на парламентарним изборима на Косову и Метохији и остварено политичко јединство ојачали позиције српског народа у покрајини и његове капацитете да се ефикасније бори за остваривање својих права и интереса, у чему ће и надање имати пуну подршку Владе Србије.

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је да ова странка има јасно дефинисан програм и циљеве, као и капацитет да се као снажна, компактна и јединствена политичка снага за те циљеве бори унутар привремених институција самоуправе на Косову и Метохији.

Према његовим речима, Српска листа ће све битне одлуке увек доносити у сарадњи са Владом Србије и председником Вучићем.

Ракић је додао да ће модалитети ангажовања српских политичких представника у институцијама у Приштини зависити од односа албанских политичких актера према правима и интересима српскога народа на Косову и Метохији, поручивши да српске политичке представнике, захваљујући оствареном резултату Српске листе, више нико неће моћи да "третира као декор".

Однос према појединим албанским политичким актерима на Косову и Метохији ће, како је рекао, зависити искључиво од њихове спремности да уваже новонасталу политичку реалност и учине искрене кораке ка побољшању положаја српског народа у покрајини.

Ђурић и Ракић су истакли и да је веома важно да Срби са Косова и Метохије узму активно учешће у унутрашњем друштвеном и политичком дијалогу о нашој јужној покрајини, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, саопштено је из Владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи