Ана Брнабић данас у Подгорици

Премијерка Србије Ана Брнабић учествује данас на самиту Америчко-јадранске повеље (А5) у Подгорици, где ће, на маргинама скупа, разговарати са потпредседником Сједињених Америчких Држава Мајклом Пенсом.

Ана Брнабић ће, по слетању у Црну Гору, прво имати билатерални састанак са председником Владе Црне Горе Душком Марковићем с којим би требало да разговара о наставку сарадње две државе и међусобној помоћи на путу ка чланству у Европској унији.

Неке од заједничких тема могле би да буду јачање економских веза изградњом инфраструктурних пројеката, пре свега у области саобраћаја и инфраструктуре, сарадња у области туризма, информационих технологија и пољопривреде.

На маргинама Самита Америчко-јадранске повеље, Брнабићева би требало да разговара и са председавајућим Савета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем.

Учешће премијерке Србије на радном делу, како су најавили из кабинета председнице Владе, биће прилика да се размотре питања од заједничког интереса, али и да се размени мишљење о томе како даље унапредити регионалну, европску и глобалну стабилност.

Брнабићева би могла да истакне и доследну приврженост Србије помирењу у региону и очувању мира и стабилности, као и да се сва отворена питања са суседима решавају кроз дијалог и тражење компромисних решења.

Она је раније нагласила да су одржива стабилност, помирење, спровођење реформских процеса и јачање међусобне повезаности кључни предуслови за економски опоравак и развој и достизање европских стандарда.

На састанку Америчко-јадранске повеље, осим премијерке Брнабић, учествоваће и потпредседник САД Мајкл Пенс, премијери Албаније Еди Рама, Хрватске Андреј Пленковић, Црне Горе Душко Марковић, Македоније Зоран Заев, Словеније Миро Церар, косовски председник Хашим Тачи и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи