Стојановић: Срби на КиМ подржавају Вучићеву идеју о дијалогу

Потпредседник одлазеће косовске владе Бранимир Стојановић изјавио је да Срби са Косова и Метохије, свесни околности у којима живе, подржавају иницијативу председника Србије Александра Вучића о унутрашњем дијалогу.

"Имамо потпуно поверење у председника Србије Александра Вучића и иницијативу за дијалог, јер знамо да је и до сада одлуке доносио водећи рачуна пре свега о обичном човеку, а не политичким поенима. Срби на КиМ су преживели и данас живе пре свега од подршке Владе Србије. Уверени смо да и убудуће нећемо бити ускраћени за ту подршку", навео је Стојановић у писаној изјави достављеној медијима.

Наводи да су "Срби трпели у прошлости, а да последице осећају и данас због популистичких одлука, изјава, због лицемерја многих који су у прошлости управљали Србијом, а данас би да држе лекције о патриотизму".

"Срби на КиМ су спремни да и даље са својом Владом Србије и председником Александром Вучићем корачају храбро напред, да би наша деца могла слободно и пристојно да живе, не бојећи се сваки пут када крену код комшије (Албанца) у продавницу, на фудбалску утакмицу или било где друго. Потпуно смо посвећени и опредељни да останемо у својим домовима, да очувамо српско име и презиме на Косову и Метохији и обезбедимо боље услове за живот генерацијама које долазе после нас", навео је Стојановић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи