Меркелова Пленковићу: Билатералне проблеме са Србијом решавати билатерално

Односи Хрватске и Србије били су једна од тема разговора хрватског премијера Андреја Пленковића и немачке канцеларке Ангеле Меркел, која је потом рекла да снажно подржава спремност Хрватске на разговор са Србијом, али и да отворена билатерална питања две земље треба решавати билатерално. А ако Немачка може да помогне, она ће то учинити, рекла је Меркелова.

На заједничкој конференцији за новинаре, Пленковић је рекао да је, када је о Србији реч, његов став јасан, а то је да Београд треба да испуни све критеријуме.

"Желим да мандат моје владе буде период у којем ћемо решити низ преосталих питања из великосрпске Милошевићеве агресије, попут питања несталих и ратних злочина", рекао је Пленковић новинарима.

Желимо, рекао је, да пронађемо решење у вези са законом о универзалној надлежности и сматрамо да је европски процес прави начин да се све то реши.

Немачка канцеларка је рекла пак да би, што се Србије тиче, отворена билатерална питања требало билатерално решавати.

"А ако Немачка може да помогне, она ће то и учинити. Снажно подржавам спремност Хрватске на разговор са Србијом", рекла је Меркелова, пренели су хрватски медији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи