Одбор усвојио измене закона о водама и транспорту опасне робе

Чланови скупштинског одбора за европске интеграције прихватили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о водама, као и Предлог закона о транспорту опасне робе, које је поднела Влада Србије.

Драгана Јовановић из Републичке дирекције за воде рекла је образлажући измене и допуне закона о водама, да су оне усклађене са прописима из европског законодавства, да се њима гарантује добар статус вода, али и задовољавање потреба грађана.

Такође, како је навела, Предлогом измена и допуна предвиђено је и уређење заштите вода од загађења.

Чланове скупштинског одбора занимало је и то да ли ће бити предвиђени неки нови намети, а Јовановићева је указала да изменама и допунама они нису предвиђени.

Како је рекла, предвиђено је да организација управљања водама буде на нивоу сливова.

На седници скупштинског одбора прихваћен је и Предлог закона о транспорту опасне робе, који је поднела Влада Србије.

Том приликом речено је да је и тај документ усклађен са споразумима и међународним пропсима.

Чланови одбора прихватили су и предлог да на Конференцији одбора за европске послове парламената држава чланица ЕУ (КОСАК), који ће бити одржан 22. и 23. јануара 2017. године на Малти, представници тог скупштинског одбора буду Елвира Ковач и Жарко Мићин.

Такође су прихватили и предлог да на 10. Форуму Европа-Украјина крајем јануара у Пољској, представник буде Гордана Чомић, а на конференцији Европског парламента у Бриселу који се одржава такође у јануару Душица Стојковић.

Како је рекла председница тог скупштинског одбора, Мариника Тепић, водило се рачуна о томе да на таквим скуповима буду једнако заступљени како представници владајућих, тако и опозициних странака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи