Јованов позвао Јеремића да каже истину о гардистима

Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов позвао је бившег шефа дипломатије Вука Јеремића да каже истину о убијеним гардистима, која му је, тврди, добро позната, и његово јавно иступање критиковао због "огромне количине агресије, надмености и бахатости". Покрет социјалиста: Јеремић ништа није објаснио.

Јованов каже да је Јеремић, уместо истине о страдању правих жртава, Јаковљевића и Миловановића, грађанима изнео лажи о наводном хапшењу, а од себе покушао да направи жртву, "као да је његов страх од суочавања са истином и измишљеног хапшења, важнији од два изгубљена живота".

Јеремић је, додаје показао и да је Александар Вучић све време говорио истину, а да он нема одговор ни на једно питање.

"Вук Јеремић је, најзад, показао и да је прави изданак продаваца магле из Демократске странке, јер је изгледа и он, попут неких његових колега, супротно свим законима физике, био на два различита места истовремено. Док су они били истовремено у Београду и Бодруму, односно у Београду и Солуну, Јеремић је, како се чини из његових излагања, истовремено био и у Србији, и у САД", навео је Јованов.

"То што је сву одговорност пребацио на човека који више није жив, много говори о њему и његовом карактеру, али и даље не мења чињеницу да је он, Вук Јеремић, војник на цивилном служењу војног рока у кабинету Бориса Тадића, пре начелника  Генералштаба знао за цео случај. Како је то могуће, ко му је то рекао и зашто, остаје да се утврди" поручио је Јованов.

Покрет социјалиста оценио је да је бивши шеф дипломатије Вук Јеремић својим изјавама потврдио сваку реч премијера Александра Вучића.

"И да није хапшен као што је тврдио да јесте, и да је кандидат новог ДОС-а као што је тврдио да није" наводи ПС у саопштењу.

"Јесте музичар-није музичар" додаје ПС који каже и да Јеремић није објаснио да ли је у Србију дошао јуче или је ту све време, а још мање је успео да појасни како је то позив на изјашњење од надлежног органа застрашивање.

"Није објаснио ни зашто је чудно то што се сада испитује убиство гардиста, а није чудно што се 12 година није испитивала трагедија" сматра ПС. 

Јеремић је јутрос гостујући на Н1 рекао да је све што је имао да каже о "случају гардисти" рекао полицији и да му се чини да је то на неки начин покушај да се он одврати од тога да се укључи у политички живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи