Ђукановић: Шабић и Јанковић бране своје плате, за грађане не маре

Једино што су Саша Јанковић и Родољуб Шабић за свог мандата "ватрено" бранили јесу њихове плате, изјавио је посланик СНС-а Владимир Ђукановић наводећи да би свима у Србији далеко боље било да су они макар делимично штитили грађане.

Поводом саопштења Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића који је навео да председница парламента Србије Маја Гојковић обмањује јавност и да је износила "грубе неистине" о висини његове плате, Ђукановић је рекао да се у расправи у Скупштини није причало о његовој плати, него о плати омбудсмана Саше Јанковића.

"Пошто он (Шабић) каже да му је плата свега 194.000 динара, што је нешто више од 100.000 динара него што премијер прима, ја ћу се искрено заложити да у будуће ми посланици у Скупштини прикупимо добровољни прилог за њега, или да се евентуално донесе неки члан закона како бисмо му мало повећали плату пошто му је очигледно мало тих 194.000 што прима", рекао је Ђукановић новинарима у парламенту.

Верује, каже, да би свима у Србији било далеко боље да су Јанковић и Шабић макар делимично штитили грађане, или указивали на одређена кршења закона, као што су се тако ватрено узрујавали када би се поменула њихова плата.

"Но, шта да радимо. Очигледно њихова плата је нешто што је за њих најбитније, а за грађане ко мари", закључио је Ђукановић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи