Николић задовољан степеном сарадње Србије и Казахстана

Председник Србије Томислав Николић је, у разговору са амбасадором Казахстана Нурбахом Рустемовом, изразио задовољство постигнутим степеном сарадње двеју земаља, констатујући да су билатерални односи пријатељски и искрени.

"Блискост две државе и два народа добила је пуну афирмацију посетом председника Нурсултана Назарбајева Србији. Нас је посебно обрадовала његова одлука да та земља интензивира економску сарадњу са Србијом", подвукао је председник Србије.

Честитао је амбасадору Казахстана две деценије успешних дипломатских односа и 25 година од проглашења државности, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

"Ви сте много постигли и показали да је, упркос тешкоћама, могуће обезбедити просперитет државе и народа", нагласио је Николић.

Председник Николић је истакао да би улагање Казахстана у производњу и извоз на трећа тржишта са којима Србија има уговоре о слободној трговини било у обостраном интересу две земље.

Председник Николић се посебно осврнуо и на политичку ситуацију у региону Југоисточне Европе, потврдивши посвећеност Србије миру и стабилности.

"Без обзира на провокације које повремено стижу од наших суседа, ми ћемо остати на курсу политичке стабилности", нагласио је Николић.

Амбасадор Казахстана Нурбах Рустемов захвалио је председнику на високој оцени укупних достигнућа те земље и нагласио да су лидерске способности председника Назарбајева одржале земљу на високом нивоу.

Истовремено, он је захвалио председнику Николићу на личном доприносу у успостављању изванредних односа између две земље.

Амбасадор Рустемов је констатовао да су два председника искрени пријатељи и имају изванредно међусобно разумевање.

"Место Србије у нашој земљи је посебно и ви имате изузетне заслуге за то", подвукао је Рустемов и додао да ће предложити својој влади да следеће године председник Николић, заједно са председником Назарбајевом, потпише споразум о стратешком партнерству.

Како је рекао, то би могло да се деси на сајму Експо, изузетно значајној међународној манифестацији, коју организује Казахстан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи