Вулин: Став Грабар Китаровићеве је пример расизма

Лидер Покрета социјалиста и министар у српској влади Александар Вулин оценио је да је реакција хрватске председнице, пошто је деци у Дубровнику поделила пакетиће у којима су биле и српске чоколадице, пример несхватљивог расизма, по којем све што долази из Србије, па и чоколада, у Хрватској представља претњу.

Председница Хрватске није осетила потребу да се извини зато што се сликала са усташком заставом или зато што се на јасеновачком стратишту појавио споменик на коме пише усташки поздрав "За дом спремни", а извинила се зато што је једно дете добило чоколадицу произведену у Србији, рекао је Александар Вулин приликом обиласка Дневног клуба за старије "Стари град".

Како је оценио, тешко је наћи ружнији пример мржње према једном народу и не може се разумети како је то чоколада произведена у Србији веће зло од усташке заставе.

Такође је запитао да ли ће то дете коме је речено да му се хратска председница извињава што је добило слаткиш који није произведен у њиховој земљи икада моћи да разуме и воли друге људе.

"То је пример несхватљивог расизма и пример који каже да је све што долази из Србије, па макар то била и једна чоколада, претња за неко дете, Хрватску и друге људе. То је једна од највећих лажи које сам икада чуо", рекао је Вулин.

Упитао је и да ли ће се Грабар Китаровићева овог лета извињавати хрватским угоститељима ако српски туристи буду платили рачун у њиховом хотелу.

"Надам се да ће госпођа Грабар Китаровић разумети да сада треба да се извини сваком људском бићу зато што је један слаткиш, једну чоколадицу приказала нечим најружнијим. Надам се да ће се извинити управо хрватској деци, зато што би та деца могла да помисле да је пут којим она иде исправан и да је то пут којим треба да иде Хрватска", закључио је Вулин.

Чоколадица која се прави у суботичком "Пиониру", нашла се у пакетићима хрватске председнице намењенима деци ветерана у Дубровнику и прилично је изнервирала део јавности у Хрватској, а хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је изразила изузетну разочараност јер су се у пакетићима нашле српске чоколадице.

Најавила је да ће се због тога извинити родитељима и послати деци хрватске производе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи