Мартиновић: Нису имали времена, а поднели 300 амандамана

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић је изјавио да је очигледно да опозиција не може да нађе никакаву суштинску замерку предлогу буџета за 2017. и истакао да је тај буџет инструмент за даље јачање српске економије. Посланица СНС Марија Обрадовић оценила је да је предложени буџет показатељ да се наставља одрживи економски развој Србије.

Мартиновић је одбио примедбе опозиције да није имала довољно времена да "проучи" предлог, спреми за расправи и припреми амндмане.

"У недостатку економских и финансијских аргумената, опозиција се хвата за неке наводно формално правне недостатке. Наравно да су имали довољно времена да се припреме за буџет, јер су до сада предали више од 200, скоро 300 амандмана", рекао је Мартиновић новинарима у парламенту.

Он је нагласио да, ако неко поднесе толико амандмана, не може да тврди да није имао довољно времена да се спреми за буџет.

"Суштина је у томе да они немају одговоре ни на један економски проблем са којим се држава суочава и да је све ове проблеме које данас решава влада Александра Вучића наследила из преиод када су државом управљали исти они који данас кукају на сав глас како нису имали времена да читају буџет. А, имали су времена да га читају када су они били на власти и када су га трошили на недомаћински начин, који јер сурпортан сваког економској логици", навео је Мартиновић.

Суштина буџета за 2017. годину је, према речима Мартиновића, то да је он инструмент економске политике коју спроводи влада премијера Вучића.

Мартиновић је рекао да је основни циљ буџета за наредну годину даље јачање српске економије, раст БДП-а и отварање нових радних места, са једне стране, али и смањивање јавног дуга и смањевање дефицита са друге стране.

Он је рекао да је у буџету за 2017. пројектован два пута мањи дефицит у односу на дефицит у буџету за 2014. годину.

"Што значи да су српска економија и српске јавне финансије на добром путу и да буџет за 2017. само треба да утврди ту политику за наредних годину дана", додао је Мартиновић.

Обрадовићева: Наставак развоја, буџет на време 

Посланица СНС Марија Обрадовић оценила је да је предложени буџет показатељ да се наставља одрживи економски развој Србије, да ће бити донет на време и одбила примедбе опозиције да нису имали довољно времена да се припреме, што, каао каже, демантује чињеница да су већ поднели око 100 амандмана. 

Марија Обрадовић је у изјави новинарима у парламенту навела да нисмо никада имали овако "чисту" економску касу, и да је јасно да су све мере и закони раније усвојени у парламенту донели резултате.

Како је рекла, зацртани циљеви постигнути су годину дана раније од планираног и подвукла да су стигле похвале и од стране Фискалног савета, од ММФ-а, као и да се није дешавало да су и синдикати и послодавци задовољни ониме што се чини и што је урађено.

Обрадовићева је навела и да је реч о никад мањем дефициту и да је 2014. године он био два и по пута већи.

Према њеним речима, предвиђено је и повећање зарада за војску, полицију, образовање...

Указавши и да је министар Душан Вујовић данас на Одбору скупштине за финансије аргументовано причао о Предлогу буџета и о томе колико је сада "здрава" српска економија и колико су мере фискалне консолидације донеле резултате, Обрадовићева је рекла да је најважније повећање квалитета живота и стандардна грађана.

На питање зашто нема преноса на РТС-у, Обрадовићева је рекла да је то питање за јавни сервис, наводећи да је пренос омогућен на скупштинском сајту.

Поводом замерки да нису имали довољно времена да се примпреме за расправу и амандмане, Обрадовићева је рекла да је то "песмица коју опозиција често понавља, "а то да ли су имали довољно времена говори да су до сада поднели скоро стотину амандмана".

"Нека ради и опозиција свој посао, једва чекам да их чујем у расправи и њихове конструктивне предлоге а буџет ће бити усвојен на време", рекла је.

Како је додала, опали су "снажно, рејтинзи опозиције, нарочито после инцидената у парламенту које су правили".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи