Николић у дводневној радној посети Емиратима

Председник Србије Томислав Николић је у дводневној посети Уједињеним Арапским Емиратима, током које ће се састати са високим државницима те земље. Председник ће присуствовати Фестивалу културног наслеђа, обићи павиљон Србије у организацији Привредне коморе и присуствовати централној прослави Дана државности Емирата. У делегацији Србије је и председник Владе Војводине Игор Мировић.

Председник Николић други пут ове године борави у Уједињеним Арапским Емиратима. На  аеродрому су га дочекали министри Абу Дабија. 

Николић ће данас, првог дана посете, присуствовати отварању Фестивала културног наслеђа "Шеик Зајед" у организацији Министарства председничких послова УАЕ и Фондације "Калифа бин Зајед".

Привредници из целог света ће понудити своје производе арапском свету. На Фестивалу културног наслеђа ће се представити и седамнаест српских компанија, које ће понудити своје производе, услуге и идеје.

Председник Николић ће обићи и павиљон Србије у организацији Привредне коморе Србије, који сачињавају седамнаест компанија и организација које ће представљати нашу земљу током трајања Фестивала.

Другог дана посете, у петак, 2. децембра, Николић ће присуствовати централној прослави Дана државности Уједињених Арапских Емирата, у Абу Дабију, и том приликом ће се састати са бројним државницима.

Фестивал културног наслеђа "Шеик Зајед" у Уједињеним Арапским Емиратима почео је 28. новембра и трајаће до 4. јануара наредне године.

Председник Николић је покровитељ учешћа Србије на Фестивалу, чији су организатори Министарство председничких послова УАЕ и Фондација "Калифа бин Зајед".

У Абу Дабију је присутно седамдесет државних делегација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи