Николић: Земан на страни Србије, очекујем бољу сарадњу

Председник Србије Томислав Николић изјавио је, по завршетку дводневне посете Чешкој, да се са званичницима те земље сагласио да за европске државе нема боље организације од Европске уније и истакао да очекује да ће се унапредити сарадња између Србије и Чешке.

"Осећа се да на исти начин размишљамо и да на исти начин желимо да одредимо судбину грађана и једне и друге земље. Отворено смо говорили о свим недаћима кроз које пролази ЕУ.

Представници Чешке, баш као и ми, убеђени су да друге организације и боље за европске државе нема, и да је чланство у ЕУ, какво је да је, боље него да се остане изван. Ја сам истог мишљења", рекао је Николић.

Он је додао да се са чешким званичницима договорио да се настави убрзана размена и да се званичници две земље чешће сусрећу, а привредници боље повежу.

"Чешка види да смо ми у експанизији, да смо повећали извоз у Чешку, да је обим трговинске размене повећан за више од 15-20 одсто. Желео бих да и они одговоре правим мерама", рекао је Николић и изразио наду да ће Србија помоћи Чешкој у унапређењу сарадње с Кином.

Николић је истакао да се сусрео по седми пут са својим чешким колегом Милошем Земаном за којег каже да је "прави председник", "нетипичан политичар, али омиљен".

Он је, како је нагласио, у потпуности на страни Србије у "скоро свему о чему смо разговарали".

"Тако да очекујем да са Чешком још боље сарађујемо и имамо још лепших вести", закључио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи