Николић у дводневној радној посети Емиратима

Председник Србије Томислав Николић боравиће у дводневној радној посети Уједињеним Арапским Емиратима током које ће се састати са високим државницима те земље.

Првог дана посете, у четвртак, 1. децембра, Николић ће присуствовати отварању Фестивала културног наслеђа Шеик Зајед у организацији Министарства председничких послова УАЕ и Фондације "Калифа бин Зајед".

Председник Николић обићи ће и павиљон Србије у организацији Привредне коморе Србије, који сачињава 17 компанија и организација које ће представљати нашу земљу током трајања Фестивала.

Другог дана, 2. децембра, Николић ће присуствовати централној прослави Дана државности УАЕ која ће бити одржана у Абу Дабију и том приликом ће се састати са бројним државницима других држава који ће, такође, присуствовати том догађају, саопштила је Прес служба председника.

Фестивал културног наслеђа Шеик Зајед у Уједињеним Арапским Емиратима почео је 28. новембра и трајће до 4. јануара2017.

Председник Николић је покровитељ учешћа Србије на Фестивалу чији су организатори Министарство председничких послова УАЕ и Фондација "Калифа бин Зајед".

Фестивал се организује већ 11 година и представља једну од најважнијих културних манифестација у УАЕ коју сваке године посети више десетина хиљада посетилаца.

Простор је подељен на четири целине, део за УАЕ, за земље Залива, за арапске земље и интернационални део.

Српске компаније на фестивалу

Свака земља учесница добија простор одређене површине са припремљеним штандовима. Идеја је да се на том простору што верније представи Србија и да се изложе традиционални српски производи.

У сарадњи са Привредном комором Србије, која је организатор наступа српских фирми на фестивалу, Амбасада Србије у УАЕ контактирала је "Халал" агенцију исламске заједнице Србије и прибавила списак компанија које имају "Халал" сертификат и чији би производи могли да се продају на Фестивалу.

Компаније и организације из Србије које учествују на Фестивалу су: "Алева" а. д., "Флорy" д. о. о., "Београдски сајам", "Есенса", "Фиделинка скроб" д. о. о., Фондација "Драгица Николић", "Галеника", "Глоб Метрополитен Турс", "Голд есенс" д. о. о., "Клас", "Мона", "Невена енд Ол ми козметикс", "Ролинг пин", "Свиш нејтр", "Туристичка организација Србије", "Травел ивент поинт" д. о. о., и "Привредна комора Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи