Соботка: Допринос Србије у региону, подршка Чешке

Србија види комешање у Европској унији и изазове са којима се она сусреће, али боље је бити члан и такве Европске уније него не бити у њој, рекао је председник Србије Томислав Николић током разговора са премијером Чешке Бохуславом Соботком.

Премијер Чешке Бохуслав Соботка изјавио је у разговору са председником Србије Томиславом Николићем да је Србија значајно допринела побољшању односа у региону и истакао да ће Чешка увек бити на страни Србије када је реч о отварању нових поглавља.

Што се тиче европског пута Србије, Чешка је спремна да јој пружи сву неопходну помоћ, истакао је Соботка.

Николић је рекао и да Србија има искрену жељу да постане пуноправни члан Европске уније, али да то не значи да тиме жели да прекине односе са другим пријатељским државама.

Србија види комешање у Европској унији и изазове са којима се она сусреће, али, истакао је председник Николић, боље је бити члан и такве Европске уније него не бити у њој, саопштила је председникова служба за медије.

Николић је истакао и да је у Србији успостављен одличан пословни амбијент и позвао чешке компаније да се у то увере.

Николић је рекао да се економски односи Србије и Чешке константно унапређују и оценио да је то јако добро, а Соботка је истакао да је његова земља спремна да са Србијом развија сарадњу у бројним областима, наводи се у саопштењу.

Николић и Соботка су се сложили у томе да постоји још доста простора за проширење привредне сарадње.

Компанија „"Татра" ће“ ускоро ући у сарадњу са једним српским предузећем, а и ланац апотека „"Др Макс“" ускоро покреће пословање у Србији. Многе друге компаније такође су заинтересоване за инвестирање у српску привреду, што представља јасан знак да Србија важи за поузданог и сигурног партнера, истакли су Николић и Соботка.

Другог дана посете Чешкој, Николић се састао са Јаном Хамачеком, председником Доњег дома Парламента Чешке Републике.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи