Сијарто: Србији отворити још три поглавља до краја године

Мађарски шеф дипломатије Петер Сијарто поручио је да се Будимпешта Мађарска залаже за хитно проширење Европске уније, истичући да ЕУ треба да отвори још три поглавља у преговорима са Србијом до краја године.

Земље Вишеградске групе забринуте су због навода председника Европске комисије Жан-Клод Јункера, који сугеришу да у наредних пет година не би требало да буде проширења Европске уније, рекао је Сијарто на састанку министара Централне и Југоисточне Европе у Варшави.

ЕУ "не би требало да буде проширена за пет година, већ одмах", нагласио је Сијарто и навео да је проширење кључно за јачање заједнице, а његово успоравање би донело ризике по безбедност и економију, преноси МТИ.

Како би се убрзао процес проширења, Мађарска предлаже да ЕУ одмах почне преговоре са Србијом о отварању још три поглавља до краја године.

Према његовим речима, ЕУ би требало да почне и приступне преговоре са Албанијом чим та земља буде спремна, а не 2018. године.

"Такође би требало убедити Грчку да више не блокира интеграцију Македоније", додао је Сијарто.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи