Мешихат тражи извињење Јанковића

Kао и многе институције, органи и појединци у земљи, Мешихат Исламске заједнице у Србији од Саше Јанковића тражи јавно извињење припадницима ислама због својих неодговорних и запаљивих изјава, наводи се у саопштењу Мешихата.

Мешихат Исламске заједнице у Србији (ИЗуС) саопштио је да изражава оштру осуду и огорчење поводом изјаве заштитника грађана Саше Јанковића да је, како је наведно, наводном нелегалном доградњом Факултета за исламске студије у Новом Пазару извршен "државни удар".

"Тим поводом, као и многе институције, органи и појединци у земљи, Мешихат од Јанковића тражи јавно извињење припадницима ислама због својих неодговорних и запаљивих изјава које имају за циљ изазивање сукоба и дестабилизацију целе регије и државе, а од највиших државних органа да размотре сврсисходност његовог даљег останка на позицији заштитника грађана Србије", наведно је у саопштењу ИзуС.

У саопштењу се изражва и "чуђење" што се Јанковић у својству заштитника грађана ставља на страну Градске управе у Новом Пазару и, како се наводи, њених политичких моћника који су, тврди се, у више наврата покушали да отму вакуфску имовину, "упорно одбијајући издавање грађевинских дозвола за нове верске објекте које је Исламска заједница градила уз помоћ својих верника и активиста".

Мешихат ИЗуС сматра да је "био основни ред да се Јанковић обрати Исламској заједници и затражи појашњење", ако то већ није учинио приликом недавне посете Мешихату, коју, како се тврди, није желео, "из њему знаних разлога, да објавимо у медијима" и пита "где је био да јавно дигне глас када је нападана Исламска заједница, када су нам отимали џамије, истеривали вероучитеље из школа, медијски нас сатанизовали и кршили Закон о повраћају имовине верским заједницама...".

"Оваква дрскост и безобзирно стављање на страну рушитеља говори о досадашњем лицемерству Саше Јанковића и потврђује да је престао бити заштитник грађана, већ политикант који има јасне амбиције на највеће функције у држави те да је отпочео кампању у том циљу", наводи се у саопштењу ИЗуС, које је потписао председник Мешихата муфтија Мевлуд Дудић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи