Шведска за отварање поглавља 5, 25 и 26

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и политичка директорка Министарства иностраних послова Шведске, Ана-Карин Енестрем, на састанку у Београду истакле су важност да у наредном периоду буду отворена поглавља 5, 25 и 26 у преговорима Србије са ЕУ.

Јоксимовићева и Енестрем разговарале су о процесу европских интеграција и унапређењу билатералних односа и оцениле да две државе карактеришу добри билатерални односи и да постоји простор за њихово даље унапређење, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

Јоксимовићева је захвалила Шведској на доследној и интензивној подршци коју пружа европском путу Србије и отварању преговарачких поглавља и истакла да Влада Србије цени подршку коју добија од Шведске у виду саветодавне и стручне помоћи током процеса приступања.

Саговорнице су истакле важност да се у наредном периоду отворе поглавља 5, 25 и 26.

Министарка Јоксимовић је нагласила да без обзира на динамику отварања поглавља, Влада наставља да испуњава услове предвиђене поглављима, и да је остварен напредак у многим областима.

Енестрем је позитивно оценила извештај о напретку Србије и похвалила напредак који је остварен на пољу спровођења реформи.

Навела је да ће Шведска наставити да подржава Србију на њеном европском путу.

Говорећи о мигрантској кризи, Енестремова је похвалила хумани приступ Србије према мигрантима.

Јоксимовићева је истакла да Србија, као транзитна земља, мора да заштити свој интерес у мигрантској кризи, али да се хуман и одговоран приступ према мигрантима неће мењати.

Министарка је поновила да је за Србију значајно да напредак који је учињен у процесу приступања буде реално сагледан, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи