Мустафа: Немамо гласове за споразум о демаркацији

Владајућа коалиција тренутно нема довољно гласова посланика за ратификацију споразума о демаркацији са Црном Гором, изјавио је косовски премијер Иса Мустафа.

"Нисмо одустали. Ако покушајмо и замолимо све да седну и пронађу решења за демаркацију, јер се ради о веома великом губитку за Косово", рекао је Мустафа на конференцији "ЦивиКос" у Приштини, на којој се расправљало сарадњи владе и цивилног друштва.

Мустафа је позвао посланике већине да седну и размисле још једном пре него што се поново успротиве разграничењу и да личне или страначке интересе ставе по страни.

Али, под садашњим околностима, признао је Мустафа, посланици владајуће коалиције не би гласали за ратификацију споразума са Црном Гором.

"Не видим разлоге да сада наставимо са законом у парламенту, без обезбеђивања гласова, кад знамо да постоје примедбе и чињенице, да је Српска листа ван Скупштине и изјаснила се да неће гласати, тако да морамо да се мобилишемо и да обезбедимо гласове", рекао је Мустафа.

Мустафа је, међутим, рекао да влада није повукла низ споразума и изразио уверење да ће демаркација поново бити у Скупштини до краја године.

За демаркацију и ратификацију споразума потребно је 80 гласова посланика. Ратификација споразума са Црном Гором остаје основни услов да Европска унија стави Косово на либерализацију визног режима.

Мустафа је током расправе рекао да би радо укључио представнике цивилног друштва у разговоре са Београдом.

Tакође je затражио активнију улогу цивилног друштва око питања европских интеграција, и према чланству Косова у Унеско.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи