Ђурић тражи од Приштине да усвоји декрет о успостављању ЗСО

Периодични једнострани потези Приштине, попут доношења закона о "Трепчи", стална су претња политичкој стабилности на Косову и Метохији и ефикасности дијалога са Београдом, сматра Марко Ђурић.

Oчекујемо да привремене институције самоуправе у Приштини, у складу са потписаним споразумом, у најкраћем року усвоје декрет о успостављању ЗСО, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у разговору са изаслаником за Југоисточну Европу у Министарству спољних послова СР Немачке амбасадором Кристијаном Хелбахом.

Ђурић је Хелбаха упознао са стањем дијалога Београда и Приштине, а саговорници су се сагласили да је постизањем договора о примени споразума о телекомуникацијама Београда и Приштине учињен значајан помак у процесу нормализације односа, и да би он требало да буде настављен уз јачање конструктивности и поверења између страна укључених у преговоре, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ констатовао је да ће спремност Приштине да коначно одблокира процес формирања Заједнице српских општина бити својеврстан тест жеље и способности друге стране да у доброј вери примењује договорено.

Према његовим речима, периодични једнострани потези Приштине, попут доношења закона о "Трепчи", стална су претња политичкој стабилности на Косову и Метохији и ефикасности дијалога са Београдом, и нагласио да питања имовине морају бити решавана разговорима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи