Ристичевић: Није ми била намера да откријем личне податке

Посланик у Скупштини Србије са листе СНС-а и члан Управног одбора РФЗО-а Маријан Ристичевић рекао је, поводом тога што је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности покренуо надзор у РФЗО-у због откривања података малолетног лица, да му је жао што је изнео податке, али да их није дао медијима.

Маријан Ристичевић је за Н1 рекао да му никада није била намера да открије личне податке девојчице.

"Податке које сам изнео дао сам као члан Управног одбора РФЗО-а. Жао ми је што сам их изнео, иако су тачни, пошто су злоупотребљени. Ниједан податак нисам дао медијима", рекао је Ристичевић.

Наводи да није дао ниједан податак о личности и да "повереник то врло добро зна".

"Податке које сам дао су сасвим дозвољени, али жао ми је што сам их дао јер нисам знао да ће неко други открити идентитет и дијагнозу", рекао је Ристичевић.

Повереник Родољуб Шабић покренуо је поступак надзора над применом Закона о заштити података о личности у Републичком фонду за здравствено осигурање (РФЗО), а поводом појављивања у јавности података о личности малолетне осигуранице фонда.

Како се наводи у саопштењу повереника, непосредан повод за покретање поступка је појављивање у јавности података о личности малолетне осигуранице фонда и њеног законског заступника, када их је народни посланик и члан Управног одбора РФЗО Марјан Ристичевић објавио на Твитеру, а затим када су искоришћени у расправи политичких неистомишљеника у Скупштини Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи