Јованов: Јанковић злоупотребљава функцију омбудсмана

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је да је Саша Јанковић данашњим саопштењем злоупотребљава функцију Заштитника и да је још једном доказао да је "најобичнији шибицар и преварант", који се прави наиван као да не разуме о чему је реч, а заправо све што ради, ради искључиво у циљу своје политичке промоције.

"Јанковић већ по ко зна који пут злоупотребљава функцију Заштитника грађана, бавећи се све време искључиво својом политичком промоцијом, док у вези са својим послом не ради апсолутно ништа, али уредно пљачка грађане, узимајући им 3.000 евра месечно за плату коју није зарадио", навео је Јованов у изјави достављеној медијима.

Јованов оцењује да Јанковић "ваљда несигуран да ће бити кандидат за председника Србије, он на овај начин жели да се препоручи својом једином квалификацијом - да у Србији нема никога ко је више опседнут и ко више мрзи Александра Вучића од њега, а данас томе додаје и да је, зарад мрве власти, спреман да изазове сукобе и дестабилизује Србију".

"Зато је овој лопужи, кад већ нема ништа паметно да каже и кад већ не ради оно за шта је плаћен, боље да бар ћути и не прави се много паметан'', навео је Јованов.

Јанковић је раније данас саопштио да премијер Александар Вучић изјавом да се неће рушити нелегални објекат у центру Новог Пазара и да неће "разбијање глава" са муслиманима уништава владавину права, злоупотребљава своју функцију и ствара верску нетрпељивост у Србији.

Омбудсман је у саопштењу навео да премијер нема право да суспендује законе по својој процени и оценио да то што Вучић преузима надлежности државних органа представља својеврстан "државни удар".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи