Гојковић: Нећу поднети оставку, не повлачим се пред насиљем

Нећу поднети оставку, јер би то значило да сам признала да је насиље јаче од институција, а није, рекла је председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Маја Гојковић је у интервјуу за сутрашњу Политику рекла да није особа која се пред насиљем повлачи и која ће да дозволи да оно одређује правила.

"Кад бих поднела оставку то би значило да сам устукнула пред насиљем, које део опозиције већ неколико недеља демонстрира у парламенту и да сам признала да је оно јаче од институција", рекла је Гојковићева.

Истакла је да су грађани Српској напредној странци и Александру Вучићу указали огромно поверење, очекујући да свако ко је на функцији решава проблеме.

"Наша је обавеза да то поверење оправдамо. Даћу свој максимални допринос у томе", навела је председница парламента.

На подсећање да су је у петак увече на седници парламента, после вербалног напада посланика ДЈБ и ДС-а на Марјана Ристичевића због његовог твита о лечењу болесног детета, кад је готово дошло до физичког инцидента, и после псовки које су њој упућене, прекинула седницу и рекла да не зна да ли више може да ради овај посао, Гојковићева је потврдила да су је ти догађаји веома потресли и да јој је требало времена да се мало смири, јер се овако нешто никад није дешавало у парламенту.

На констатацију да у парламенту влада лоша атмосфера, да је опозиција оптужује за то, јер не реагује кад неко њих вређа, кад их назива криминалцима и лоповима, Гојковићева је истакла да то није тачно.

"Потрошила сам много времена у овом мандату молећи посланике да говоре о дневном реду. Искључивала сам микрофон и опозиционарима, али и Александру Мартиновићу, шефу посланичке групе СНС-а, кад претерају.

Нисам хтела да кажњавам посланике, осим у изузетним случајевима. Парламент није само место где се доносе закони, већ и место где странке износе своје политичке ставове, где треба да се полемише, зато сам и толерисала повремена одступања од теме...", рекла је Гојковићева.

Председница скупштине је указала на то да нема постављања посланичких питања и рекламирања повреда пословника у дану за гласање.

"Пословник је ту веома јасан и то би, ваљда, најбоље требало да знају Гордана Чомић и Ненад Константиновић, који су, тада као посланици јединственог ДС-а, писали пословник", навела је.

"Чомићева га је и примењивала као потпредседница, али кад сте опозиција, онда правила за вас не важе. Да је хтела, Гордана Чомић, која је и сада потпредседница, то би објаснила и посланицима ДЈБ, од којих смо до сада чули само рекламирање повреде пословника", рекла је Гојковићева.

На опаску да и власт и опозиција учествују у томе, она је одговорила - "А власт би, по вама, требало да слуша и ћути...".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи