Одложена примена споразума о регистарским таблицама

Примена споразума о регистарским таблицама, која била најављена за данас, одложена је док се не испуне технички детаљи, изјавио је заменик министра унутрашњих послова Косова Милан Радојевић. Mинистарка Едита Тахири је објаснила да је проблем у изради стикера за прелепљивање регистарских таблица.

Технички тимови Београда и Приштине усагласили се су да се имплементација споразума о слободи кретања, односно регистарским ознакама одложи до даљњег, изјавио је Радојевић за РТВ КиМ у Чаглавици, наводећи да је потребно још времена око усаглашавања појединих детаља.

"Технички тимови Београда и Приштине усагласили су се да се примена споразума о слободи кретања одложи до даљњег, док се не усагласе одређени технички детаљи који су јако битни за имплементацију овог споразума. Ми очекујемо да ће се са имплементацијом споразума почети за пар недеља, након одређених разговора у Бриселу који ће обавити тимови Београда и Приштине", рекао је Радојевић. 

Косовска министарка без портфеља, задужена за дијалог са Београдом, Едита Тахири изјавила је да је разлог зног кога није почела примена споразума о регистарским таблицама, кратко време за завршетак административних процедура за израду стикера.

Она је за радио Слободна Европа казала да би ту процедуру на себе требало да преузме косовско Министарство унутрашњих послова.

Споразумом који је постигнут 14. септембра предвиђено је укидање тзв. пробних таблица.

Делегације Београда и Приштине усагласиле су се тада да се на постојећим таблицама са ознакама СРБ и регистарским ознакама КС и РКС прелепљују бели стикери.

Предвиђено је да возачи лепе стикере по доласку на административни прелаз и то на делове таблица са статусним симболима.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи