Рашковић Ивићева и Вукадиновић о независном посланичком клубу

Независни посланици у Скупштини Србије Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић најавили су формирање посланичког клуба независних посланика у парламенту, али нису навели ко ће бити у том клубу. За формирање посланичког клуба потребно је пет посланика.

Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић, бивши посланици Демократске странке Србије, рекли су новинарима у Скупштини Србије да је потребно формирати независни посланички клуб из техничких разлога, међу којима је и тај што тада посланик има више времена да говори на седници или да поставља питања.

"Можемо направити клуб колико сутра, али желимо да то буде више од збира пуког броја посланика, а да истовремено не личи на 'Хајд парк' (парк у Лондону) у којем свако говори шта хоће", рекао је Вукадиновић.

Није желео да каже на кога независни посланици рачунају у будућем клубу, уз образложење да би тиме довео посланике у опасност од притисака њихових странака.

"Немојте се изненадити ако (формирање посланичког клуба) буде врло брзо", рекао је Вукадиновић.

Санда Рашковић Ивић је рекла и да ће посланици у будућем независном клубу својим радом показати да нису партијски већ посланици грађана који су их изабрали.

Конференцији за новинаре у парламенту присуствовао је и независни посланик Славиша Ристић, такође некадашњи функционер ДСС-а.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи