Вучић позвао казахстанске студенте да посете Србију

Премијер Александар Вучић одржао је предавање студентима на Универзитету Назарбајев у Астани, и поручио да су земље источне Европе - оне које данас имају највећи привредни раст и показале да се ради о региону који може брзо да се прилагоди разним ситуацијама.

Српски премијер је поручио да у Европи данас највећи привредни раст имају управо земље источне Европе, не западне и нагласио да то показује да постоји велики потенцијал.

"Данас сам са председником и премијером Казахстана о томе разговарао, о нашем извозу, трговинској размени бесцаринској, јер ће то донети много добрих ствари за обе земље. У данашњем свету све се мења. Земље, на које нико није рачунао пре двадесетак година сада постају важније. Треба зато да радимо на повезивању, видимо како можемо да створимо бољи свет", навео је српски премијер и позвао казахстанске студенте да посете Србију.

Вучић је студентима причао о Србији и упознао их са променама које су спроведене у земљи у последњих пет година.

Истакао је да Србија постаје све занимљивија страним инвеститорима, да је на европском путу, али и да је задржала добре везе са Русијом.

Премијер је нагласио да је Србија са Казахстаном успоствила одлицне пријатељске односе и изнео своја запазања о граду Астана и ономе што су казахстански председник и влада урадили у Казахстану.

Србија је, казао је, конацно спремна да се мења, да су различити приступи свету нешто што је у дансашњем нормално.

"Ценимо тежак рад, образоване људе, нове технологије, четврту индустријску револуцију...то је оно чему треба да тежимо како би и себи и будућим генерацијама створили најбоље услове“, уверен је премијер Србије.

Вучић је указао да је Србија кроз историју учествовала у свим ратовима, да ниједан није пропутила, а да је сада време кад треба да се концентрише на своју будућност, раст БДП-а, привредни раст, људске ресурсе, који су сјајни, јер имамо младе талентоване људе, посебно у ИТ индустрији, новим технологијама.

"Велика је борба да их задржимо и да им створимо добре услове за рад", казао је Вучић.

Премијер је нагласио да је Србија до 2012. године имала раст јавног дуга, лошу економску ситуацију, али је од 2012.године Влада Србије почела да спроводи тешке реформе, креира нови економски програм, усваја много важних закона, спроводи мере фискалне конолидације.

"На тај начин смо успели да смањимо буџетски дефицит, да имамо привредни раст заснован на страним диектним инвестицијама и извозу, а следеће године имаћемо и пораст потрошње. Ове године повећавамо пензије и плате у јавном сектору", указао је премијер Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи