Поповић: Влада има шансу да преокрене ситуацију у вези са КиМ

Председник Српске народне партиje Ненад Поповић Влада сматра да Влада Србије треба да раскине Бриселски споразум и да покрене широку дипломатску иницијативу да се питање Косова и Метохије изузме из надлежности ЕУ и врати у надлежност Савета безбедности УН, где, како је истакао, има принципијелну подршку својих савезника Русије и Кине.

Поповић је током посете Косову и Метохији рекао да се ситуација на геополитичкој мапи света мења и да "коначно иде на руку Србији".

"Победа Доналда Трампа на председничким изборима у Америци, Брегзит у Великој Британији, као и најава нових референдума у европским државама које желе да напусте ЕУ, уз истовремено економско и војно јачање Русије, указују да се геополитичке прилике у свету мењају у корист националних интереса Србије", оценио је Поповић.

Нагласио је да "никада нису били слабији они који су подржавали терористе и трговце органима и заговарали независност лажне државе Косово".

Ту, како је нагласио, мисли на поједине западне политичаре и државе, али и на њихове савезнике у Србији, те "издајнике који су 2009. године питање јужне српске покрајине изместили из надлежности Савета Безбедности УН и предали у руке отворено пристрасној Европској унији".

Председник СНП сматра да данашња Влада Србије има "историјску шансу" да преокрене ситуацију по питању Косова и Метохије и да исправи неправду коју је српском народу нанела "претходна штеточинска власт".

"Србија више не сме да трпи понижења Брисела и шиптарских терориста, већ треба да раскине Бриселски споразум који се све време примењује на штету српских националних интереса. Сада је историјски тренутак за то и тај тренутак као држава и народ морамо да искористимо", закључио је Поповић у изјави достављеној Танјугу

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи