Стојановић, Марић и Јевтић о значају договора о телекомуникацијама

Српски чланови косовске владе сматрају да је договор о примени споразума Београда и Приштине о телекомуникацијама значајан не само због самог споразума, већ и у контексту наставка дијалога у Бриселу и изградње поверења и нормализације односа између Срба и Албанаца на Косову.

Заменик премијера Бранимир Стојановића и министри Љубомир Марић и Далибор Јевтић посебно су истакли значајну улогу и велики допринос председника Владе Србије, Александра Вучића, и шефа преговарачког тима Београда и директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, Марка Ђурића.

Вучић и Ђурић су, како се наводи у саопштењу, још једном показали да се мудром политиком, која је пре свега политика стабилности и помирења али и снажног залагања за заштиту интереса српског народа на Косову , може постићи значајан резултати у нимало лаком процесу дијалога у Бриселу и сачувати српска имовина на Косову.

"Од изузетне важности је да се у наредном периоду крене у имплементацију свих постигнутих споразума, пре свих споразума о Заједници српских општина," наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Српски чланови косовске владе, очекују да након свих дешавања Влада Косова пређе са речи на дела и да искреност позива да се Српска листа врати у инсититуције Косова покаже тако што ће на дневни ред Владе Косова ставити Декрет о оснивању ЗСО у складу са постигнутим споразумом о ЗСО, додаје се у саопштењу.

То ће, оцењују, бити значајан корак у целокупној ситуацији након низа политичких потеза који су били усмерени директно против интереса српског народа на Косову.

"Позивамо и представнике међународне заједнице, пре свих ЕУ и САД, да подрже процесе који нису на штету било ког народа на Косову, процесе који ће помоћи да косовско друштво буде друштво које ће поштовати права свих грађана, у коме ће се поверење градити једино ако постоји међусобно поштовање и толеранција", навели су они.

Спрски чланови косовске владе оцењују да се то може постићи, између осталог, и тако што ће се ставови политичких представника Срба уважавати и прихватати у циљу решавања проблема.

"Још једном изражавамо своју пуну подршку наставку дијалога у Бриселу и још једном позивамо наше коалиционе партнере али и остале политичке партије Албанаца, на разумевање и прихватање чињенице да Срби на Косову желе да живе, да желе да се врате и да тај живот и повратак буде у миру и суживоту са свим народима који живе на овим просторима", наводи се у заједничком саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи