Српска листа: Велики допринос нормализацији односа Београда и Приштине

Српска листа сматра да је постизањем договора о примени споразума Београда и Приштине о телекомуникацијама, дат велики допринос нормализацији односа и померању тог процеса са мртве тачке, што би, како очекују, у блиској будућности требало да резултира и толико очекиваним формирањем Заједнице српских општина.

Председнику Владе Србије Александру Вучићу и директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу, који у преговарачком процесу у Бриселу бране интересе нашег народа, честитамо на чврстини и решености да не попусте онда када су били изложени притиску да прихвате далеко лошији договор од онога који имамо данас, саопштено је из Српске листе.

Захваљујући таквом односу, осујећена је намера да се отме имовина "Телекома" а корисницима услуга фиксне и мобилне телефоније загарантован је исти ниво и квалитет услуга, сматрају у Српској листи.

"Пример овог договора доказује да се одговоран однос према националним интересима на крају исплати и зато очекујмо да и у наставку преговарачког процеса Београда и Приштине интереси нашег народа на Косову и Метохији буду брањени једнаком чврстином и дипломатском вештином", наводи се у саопштењу.

"Овакав исход показао је да је са Владом Србије боље и корисније имати партнерски однос, него покушавати да се политичким и дипломатским притисцима од ње изнуде уступци на рачун грађана Србије".

Желимо да Европска унија, као посредник и гарант спровођења договора, и у наставку дијалога има слуха за легитимне интересе Србије и српског народа на Косову и Метохији, који не иду на штету албанског народа, истиче Српска листа у саопштењу.

Сигурни смо да ће из Приштине, поводом овога договора, као и до сада, долазити разне дезинформације, како би се пристанак на овакав договор оправдао пред најекстремнијим албанским странкама, али то не може покварити преовлађујући утисак да је данас учињен важан искорак и да су витални српски интереси заштићени, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи