Апостолова позвала Србе да се врате у Скупштину

Шеф Канцеларије Европске Уније на Косову, Наталија Апостолова, позвала је српске представнике да одмрзну своје активности у косовским институцијама, тврдећи да је то једини начин  да остваре напредак у битним питањима за њих.

Апостолова је поводом објављивања извештаја ЕК о напретку на Косову, рекла да је у њему представљена реална слика збивања.

"Скупштина не функционише већ дуже време, опозиција није користила демократска средства да изрази неслагање, већ је користила сузавац. Овај извештај указује на ова питања, али и позива све политичке лидере да раде заједно на превазилажењу кризе. Један од узрока кризе је демаркација границе са Црном Гором, што је веома важно за процес либерализације визног режима ", рекла је Апостолова, а преносе електронски медији у Приштини.

Навела је да ће ЕУ подржати одржавање ванредних избора на Косову ако ће они бити воља и жеља народа.

Према њеним речима, ЕУ ће подржати сваки демократски процес, али је позвла на опрез о овој идеји, јер тај процес "није јасан у овом тренутку".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи