Николић и председник Панафричког парламента о сарадњи

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са председником Панафричког парламента Роџером Нкодо Дангом о односима Србије и афричких земаља и будућој сарадњи.

Председник Србије и председник Панафричког парламента су се сагласили да је традиционално пријатељство, које су афричке земље развијале некада са Југославијом, а данас са Србијом, одлична основа за успостављање снажне економске сарадње.

Председник Николић је истакао да, иако Србија одлучно иде путем евроинтеграција, то је не спречава да оствари пуну сарадњу са свим другим државама које умеју у тој сарадњи да препознају заједнички интерес.

Србија је држава која својим партнерима може много тога да понуди, а српске компаније су, као некада и југословенске, потпуно спремне да сав свој потенцијал искажу на афричком тржишту, нагласио је председник.

Председник Панафричког парламента је истакао да афричке државе подржавају територијални интегритет Републике Србије, јер би све друго било противно принципима међународног права и створило преседане који би били јако опасни по велики број држава у Африци.

Данга је информисао председника Николића да ће следеће године бити потписан Меморандум о сарадњи између Народне скупштине Републике Србије и Панафричког парламента. Он је председнику Србије пренео поздраве председника Камеруна, одакле долази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи