Коцијанчич: Потребна примена договора, а не ултиматум

За Европску унију дијалог између Београда и Приштине нема везе са ултиматумима него са спровођењем договора, рекла је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич.

"Овде је реч о томе да су Косово и Србија договорили услове под којима је Косово добило позивни број, а српска компанија је на Косову добила потпуну дозволу и привремену јурисдикцију за постојећу мобилну мрежу", рекла је Маја Коцијанчич за Радио Слободну Европу.

Коцијанчич је, одговарајући на питање дописника Танјуга у Бриселу, да потврди да ли је властима у Београду остало да до недеље прихвате или одбију договор о телекомуникацијама у оквиру дијалога са Приштином, рекла да се ради о примени договора о телекомуникацијама постигнутог још 2013. године у оквиру дијалога Београда и Приштине, чији је Акциони план уследио 2015. године, а на чијој се имплементацији још ради.

"Дијалог између Београда и Приштине коме посредује ЕУ није о ултиматумима, већ о примени споразума који су већ договорени", рекла је Коцијанчич.

Истиче да се у конкретном случају ради о већ постигнутом договору између Косова и Србије о условима под којима ће Косову бити додељен позивни број, а српска компанија на Косову добити пуну дозволу за фиксну телефонију и привремено дозволу за постојећу мобилну телефонију.

"Оно што је битно јесте примена договореног у оквиру дијалога. Посао на томе је тренутно у току", поручила је Коцијанчич из седишта Европске комисије у Бриселу.

На питање шта могу бити консеквенце евентуалног неприхватања примене договора на евроинтеграциони пут Србије, Коцијанчић каже да не жели да спекулише о сценаријима о којима се "чак ни не разговара".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи