Вукадиновић искључен из посланичког клуба ДСС-а

Председниšштво Демократске странке Србије донело је одлуку да се из посланичког клуба ДСС-а у Скупšштини Србије искључи посланик Ђорђе Вукадиновић и захтева да врати посланички мандат, саопштено је из те странке. Вукадиновић каже да га ова одлука не обавезује и не погађа, а да ће мандат морати да зараде сами на наредним парламентарним изборима.

Председништво ДСС-а наводи да је ову одлуку донело имајући у виду да "Вукадиновић води отворену кампању против ДСС-а, износећи лажи о њеној сарадњи и политичком приближавању владајућим странкама, очигледно незадовољан доследним непристајањем ДСС-а да се стави у функцију западних интереса, било ко да их спроводи".

У саопштењу ДСС-а се наводи и да је Вукадиновић приступајући посланичкој групи ДСС-а преузео обавезу да заступа њене ставове, а уместо тога у дужем периоду заступао је личне, странци потпуно супротне ставове и тиме јој нанео штету.

ДСС подсећа и да се Вукадиновић на изборној листи ДСС-а нашао као нестраначка личност која се залагала за формирање блока патриотских странака и национално одговорну политике.

"Данас је, међутим, своју енергију усмерио узалудном покушају да ДСС приведе процесу окупљања еврофанатичних опозиционих странака у сукобу са актуелном влашћу и трагању за заједничким председничким кандидатом", истиче ДСС.

Посланици ДСС-а задужени су да одлуку Председништва одмах спроведу, наводи се у саопштењу.

Вукадиновић: Одлука ме не погађа и не обавезује

Ђорђе Вукадиновић је изјавио да га одлука Председништва ДСС да га избаци из свог посланичког клуба не обавезује и не погађа, а да ће мандат морати да зараде сами на наредним парламентарним изборима.

"Неправна одлука групе грађана, која себе назива 'Председништво ДСС-а' (а све више наступа као 'покрет за СНС') ме не погађа, нити обавезује. У противном, ваљда би ме позвали да чују шта имам да кажем. Чак и у оно једнопартијско време се поштовала макар нека форма", навео је Вукадиновић у писаној изјави за агенцију Бета.

Он је додао да у ДСС-у постоји сукоб "про-СНС и анти-СНС струје" и да се тај сукоб прелама преко њега.

"Јуче сам примио извињење и молбу госпође Санде Рашковић Ивић да останем у клубу. Очигледно је да у тој странци постоји сукоб про-СНС и анти-СНС струје који се преко мене прелама, а сада ова прорежимска групација чисти и избацује ону другу на радост Александра Вучића", навео је Вукадиновић.

Он је додао да је листи ДСС-Двери и посланичком клубу ДСС приступио слободно, као ванстраначка личност, као и да је био један од најактивијих посланика у Скупштини Србије.

"Што се мандата тиче, њега ће господа морати сама освојити на следећим, надам се што скоријим, изборима. Ја их у томе нећу ометати", навео је Вукадиновић упитан да ли ће вратити мандат што је од њега тражило Председништво ДСС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи