СНС одбацује оптужбе Двери о корупцији у Новој Вароши

Посланик Српске напредне странке Крсто Јањушевић одбацио је оптужбе посланичке групе Двери о корупцији у општини Нова Варош, нагласивши да није чудно што је та општина ових дана на удару, јер је пример једне од најуспешнијих општина.

"Уважавамо сваку критику, али треба да се замислимо одакле она долази", рекао је Крсто Јањушевић новинарима у Скупштини Србије.

Истакао је да је врло занимљива улога и интересовање шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића за Нову Варош, на коју је ових дана хајка и где је дошло до промене власти под врло чудним околностима.

Јањушевић је нагласио да пре него што се изнесу неке оптужбе морају да се знају битни подаци, међу којима је то да је број ноћења у општини Нова Варош, од кад је СНС и бивши председник те општине Димитрије Пауновић дошао на власт, порастао са катастрофалних 2.500 колики је био 2012. године, на чак 45.000, као и да је у прошлој години асфалтирано 40 километара пута.

Посланик СНС-а је запитао да ли Обрадовић има податке како је дошло до смене у општини Нова Варош и да ли има податке о куповини одборника.

"Да ли је Пауновић крив што се дрзнуо да удари на ланце и катанце фирми које су оставили садашњи коалициони партнери Обрадовића и који су од 2000. до 2012. године, водећи чудне приватизације, оставили више катанаца по фирмама широм Србије. Да ли је Пауновић ту погрешио што се дрзнуо да те фирме купи, направи индустријске зоне и да их нуди", напоменуо је Јањушевић додавши да надлежни органи треба да кажу своје.

Обрадовић је раније данас у Скупштини рекао да је најдрастичнија ситуација комплетне цензуре у Србији случај о корупцији у Новој Вароши, на коју се не реагује иако је још пре недељу дана, како тврди, изнет огроман доказни материјал о томе.

Указао је да отворено сумња да актуелног начелника златиборског округа Димитрија Пауновића штити бивши министар правде Србије Никола Селаковић, јер му је асфалтирао пут до родне куће у Општини Нова Варош.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи