Градоначелник јужне Митровице тражи пуштање Тачија

Градоначелник јужне Митровице Агим Бахтири организовао је протест током кога је позвао на суспензију бриселског дијалога до пуштања директора косовске полиције Нехата Тачија, кога су српске власти ухапсиле због тероризма, објавио је "Коха диторе".

"Данас протестује само особље општине, али ако он не буде пуштен, то ће прерасти у моћни протест," упозорио је Бахтири, преноси приштински дневник.

Тачи је прошле недеље ухапшен на основу потернице по наредби Вишег суда у Нишу из 2010. године због кривичног дела тероризма.

Он је ухапшен на административном прелазу Кончуљ, приликом издавања потврде за улазак на територију централне Србије и одређен му је притвор од 30 дана.

Косовски званичници су осудили хапшење а косовски министар полиције Скендер Хисени најавио је да ће Приштина нотом од Београда тражити хитно ослобађање Тачија из притвора пренели су приштински медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи