Карличић: СПС очекује да Дијана Вукомановић врати мандат

Статутарна комисија СПС ће врло брзо донети одлуку у вези са дисциплинским поступцима које се воде против четворо функционера, изјавио је председник те комисије Миљкан Карличић, наводећи да СПС очекује од своје бивше функционерке Дијане Вукомановић да поступи етично и врати посланички мандат.

Карличић је за Танјуг рекао да је у току дисциплински поступак против четворо функционера од којих троје учествује у поступку, док је бивши члан Главног одбора СПС Ненад Боровчанин то одбио.

Карличић објашњава да радна група коју је формирала Статутарна комисија данас разговара са троје функционера - Новицом Тончевим, Иваном Петровић и Игором Новаковићем, те да ће, у складу са Статутом и Правилником о дисциплинском поступку, предложити Статутарној комисији одлуке.

"С обзиром да је реч о релативно хитним поступцима, с обзиром да је СПС изложена својеврсној медијској баражној паљби, Статурна комисија, да би спречила наступање даље штете по њен статус и углед, врло брзо ће, у наредних неколико дана, донети одлуку", каже Карличић и наводи да ће радна група данас завршити разговоре и предложиће одржавање седнице Статутарне комисије.

Упитан о томе какве санкције могу да буду изречене, Карличић наводи да су по Статуту могући укор, опомена, суспензија и искључење.

У овом случају предложен је укор, што, како објашњава, је прва санкција која се изриче, док је опомена дефинисана као најблажа дисциплинска мера.

Он каже да није реч о казнама већ о дисциплинским мерама.

Како је навео, Статурна комисија води поступке само против чланова највиших органа партије и указаће им тачно које су повреде учинили, уверити се у њихову спремност да даље не крше Статут и предочити им евентуалне последице.

Одлуке Статутарне комисије су коначне, а жалба се може изјавити само Конгресу СПС, навео је Карличић, подсетивши да су дисциплински поступци пракса свих озбиљних и одговорних политичких партија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи