Вулин: Вучићева влада се бори за суверену Србију

Министар за рад, запошљавање, социјалну и борачку заштиту Александар Вулин изјавио је у Бриселу да се влада премијера Вучића бори за суверену и војно неутралну Србију, земљу без пљачкашких приватизација и Србију која води рачуна о свом народу ван Србије, али да ти циљеви немају ни мало везе са 5. октобром.

Вулин је на тај начин одговорио потпредседнику Владе Србије Расиму Љајићу који је рекао да мисли да "данашња влада наставља са реализовањем кључних циљева и предности које тада нису остварене, а прокламоване су пре 16 година".

"То се ни до данас није испунило. На првом месту је пут ка ЕУ. После 5. октобра слушали смо обећања да ћемо врло брзо ући у ту заједницу и да је реч о року од свега неколико година. А друга ставка која се сада остварује јесу спровођење тешких, дуго одлаганих реформи", рекао је Љајић у интервјуу за Политику.

"Претпостављам да би потпредседник Љајић волео да су вредности 5. октобра биле суверена Србија, војно неутрална, Србија без пљачкашких приватизација, Србија која води рачуна о свом народу ван Србије, Србија која ради и штеди, Србија чије владе се не руше на улици и чије владе се не успостављају на улици уз помоћ и новац странаца, Србија чију скупштину и телевизију не спаљују, новинаре не линчују, Србија у којој се изборни материјали не спаљују пре бројања а изборни резултати проглашавају на улици, Србија којом не владају криминални кланови", навео је Вулин у изјави новинарима у Бриселу, где присуствује Конференцији о Авганистану.

Вулин је рекао и да је сигуран да би потпредседник Љајић волео да су ово биле вредности 5. октобра, али нису.

"За ове циљеве и вредности се заиста и бори Вучићева влада, али они са 5. октобром немају ни мало везе", рекао је министар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи