Јилдирим: Tурска неће радити ништа на штету Србије

Турска неће учинити ништа што би било на штету Србије, кад је избегличка и мигрантска криза у питању, рекао је у Анкари турски премијер Бинали Јилдирим у разговору са првим потпредседником Владе Србије и шефом дипломатије Ивицом Дачићем.

Бинали Јилдирим је рекао да ће, иако у Турској има око три милиона избеглица и миграната и иако Европска унија није испунила договор, Турска наставити да испуњава своје обавезе из тог договора.

Додао је да Турска неће учинити ништа на штету Србије и суседних земаља, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Анкари са високим турским званичницима, а у одвојеним разговорима са председником Владе Турске Бинали Јилдиримом и вршиоцем дужости председника Велике народне скупштине Турске Акифом Хамзачебијем.

У разговорима су констатовани одлични билатерални односи две земље и изражена обострана жеља за даље унапређење у свим областима - политичкој, парламентарној и економској сарадњи, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Постигнута је сагласност о потреби одржавања састанка две владе, трилатералног састанка трговинског комитета Турска, БиХ, Србија и Пословног форума.

Турска страна је, како се наводи, посебно истакла да неће ништа учинити против интереса Србије коју сматра најзначајнијом земљом региона, посебно значајном за његову стабилност, која је такође и важан турски партнер.

Турски званичници истакли су да ће се понашати у складу са договором Европске уније и Турске о избеглицама из марта испуњавајући преузете обавезе, иако је три милиона избеглица велики терет за ту земљу.

Посебна пажња у разговору са премијером Јилдиримом посвећена је унапређењу економске сарадње.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи