Шутановац: Пети октобар је, ипак, дан за понос

Председник Демократске странке Драган Шутановац поручио је, поводом 16. годишњице петооктобарских промена, да зна да су грађани разочарани и да су нека обећања изневерена, али да је, ипак, 5. октобар дан за понос.

"Знам да су грађани разочарани. Знам да су нека обећања изневерена, да нека нису била ни реална. Нико није могао да сагледа количину проблема која се годинама наталожила", наводи се у писаној изјави лидера ДС Драгана Шутановца.

Ипак, истакао је, 5. октобар је дан за понос, дан када су грађани показали да постоји линија коју нико не може некажњено да пређе.

Данас већина говори о ономе што није испуњено, каже Шутановац и додаје: "Заборављају се страхоте ратова, разарања, празни рафови, хиперинфлација, болнице без санитетског материјала, школе без струје и воде, вртићи без ужина, бензинске пумпе без горива, пензионери без пензија, угрожени без социјалне помоци, родитељи без дечијег додатка, градови без превоза, ЕПС без струје, водоводи без воде, зиме без грејања, путеви без путника, апотеке без лекова, динар без вредности, девизне резерве без девиза, банке без штедње, Језда, Дафина, немаштина и безнађе у ком смо живели."

Лидер ДС каже да, "ма колико се они који су данас на власти трудили да пониште све тековине 5. октобра, неће им поћи за руком да икога убеде да тај дан није био историјски важан за Републику Србију".

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи