Двери траже смену директора програма РТС-а

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић затражио је смену директора програма Радио-телевизије Србије због прекида директног преноса седнице Скупштине Србије на којој се расправљало о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у парламенту, казао да је јучерашњи директан пренос прекинут током расправе о "једном од најважнијих закона за будућност градова и општина у Србији и то баш пре него што су требали да говоре представници пет опозиционих странака".

"Тражимо одговорност надлежних у РТС-у и смену директора програма који су се усудили да прекину директан пренос скупштине иако грађани Србије плаћају претплату за функционисање јавног медијског сервиса, а Народна скупштина плаћа обавезу РТС-а да преноси седницу", рекао је Обрадовић.

Коментаришући наводе скупштинске већине да се измене Закона о финансирању локалне самоуправе доносе јер на локалу постоје функционери који ненаменски троше средства, шеф посланика Двери је казао да је највише ненаменски трошио бивши председник општине Нова Варош и функционер СНС-а Димитрије Пауновић.

"Двери имају огромну документацију о корупцији у тој општини, али полиција и тужилаштво још нису реаговали", навео је Обрадовић.

Према његовим речима, Димитријевића штити високи функционер СНС Никола Селаковић јер је општинским новцем омогућио асфалтирање 2,5 километара пута до родне куће бившег министра правде.

Шеф посланика Двери је указао да је СНС већ пет година на власти у Србији а да за то време нема ниједне правоснажне пресуде у борби против корупције.

Обрадовић се на конференцији осврнуо и на одбијање Народне скупштине да формира анкетни одбор о истраживању изборних манипулација и неправилности наводећи да је тиме доказано да су написи да је опозиција угурана у парламент "уствари једна велика лаж".

"Тиме што су одбили формирање анкетног одбора које је предложила посланичка група Двери, доказали су да се плаше истине о изборној крађи", додао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи