Љајић: Вучићева Влада настављач вредности 5. октобра

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, једини од лидера некадашњег ДОС-а који је и данас на месту министра, оценио је на 16. годишњицу 5. октобра да су домети ондашње промене много значајнији него њени недостаци, истичући да је Влада Александра Вучића настављач неостварених вредности 5. октобра.

Љајић је у интервјуу за Политику рекао да је највећа вредност петооктобарских промена то што је један недемократски режим срушен без проливања крви и већих друштвених последица.

"Други допринос је чињеница да смо враћени у међународну заједницу. Сви заборављају да је земља била избачена из УН, проскрибована, излолована...Трећа добит је што су започете реформе, а Србија кренула у евроинтеграције и економски опоравак", сматра Љајић.

Негативна страна је, како наводи, то што су поменуте реформе заустављене, а кључна ствар око тог застоја јесу сукоби међу главним политичким актерима, "пре свега ДС и ДСС, то јест Зораном Ђинђићем и Војиславом Коштуницом".

"Мислим да данашња влада наставља са реализовањем кључних циљева и предности које тада нису остварене, а прокламоване су пре 16 година. То се ни до данас није испунило. На првом месту је пут ка ЕУ. После 5. октобра слушали смо обећања да ћемо врло брзо ући у ту заједницу и да је реч о року од свега неколико година. А друга ставка која се сада остварује јесу спровођење тешких, дуго одлаганих реформи", каже министар.

Љајић је још оценио да "ћемо бар још наредних неколико година испаштати због политике вођене деведесетих година".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи