СПС, три нијансе црвене

У СПС-у бурно. Потпредседница Дијана Вукомановић напустила је странку. Још двоје функционера је поднело оставке у Главном одбору. Ивица Дачић и његови заменици поручују – ко не поштује Статут биће кажњен. Да ли одлазак и оставке значе и нову нијансу црвене у СПС-у?

Без образложења, уз поруку на Твитеру: Дијана Вукомановић је напустила странку.

"Донела сам одлуку да иступим из чланства и посланичке групе СПС-а у Скупштини Србије. Од данас сам самостална посланица", навела је Вукомановићева.

Самосталности је претходио укор Статутарне комисије СПС-а. Добили су га и Новица Тончев, Ивана Петровић и Ненад Боровчанин. Блиска сарадница Ивице Дачића и заменик председника општине Стари град напустили су Главни одбор, али не и странку.

"Да ли ћу остати члан, то без моје лажне скромности зависи од врха странке – да ли ће прихватити моје сугестије кад је партија у питању", рекао је Боровчанин.

Партијски статут мора да се поштује, поручује Ивица Дачић и у саопштењу истиче: прљав веш остаје у кући.

"Јавне свађе, напади, вређања и међусобно омаловажавање неће више бити могући међу нашим руководиоцима. Разговараћу следеће недеље са свима против којих је покренут дисциплински поступак", навео је Дачић.

Таквих је тренутно петоро, али имена нису саопштена. Ипак, одлазак и оставке не значе и нову нијансу црвене унутар СПС-а, тврде они који су остали.

"Ја потврђујем по ко зна који пут да раскола нема", каже Славица Ђукић Дејановић.

У то верују и аналитичари, али кажу: у СПС-у ће бити бурно.

"Врло је вероватно да ће нека следећа битка за позиције унутар странке бити далеко занимљивија", каже Бојан Клачар из Цесида.

Дијана Вукомановић је прва висока страначка функционерка која је напустила странку од доласка Михаља Кертеса у СНС у децембру прошле године. Није рекла хоће ли се и она прикључити некој странци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи