Садржајна јесен пред посланицима

Председница Скупштине Маја Гојковић каже за РТС да су и пре јесењег заседања, које је почело у уторак, посланици већине радили врло вредно, да је била велика активност одбора, али и парламентарне дипломатије.

Четири месеца од конституисања Народне скупштине и месец и по од избора нове владе, посланици су коначно имали прву седницу.

Председница Скупштине Маја Гојковић објашњава да је јесење заседање почело данас јер оно се увек заказује за први радни уторак у октобру.

"У међувремену посланици већине су радили врло вредно, забележена је велика активност одбора и парламентарне дипломатије", рекла је Гојковићева гостујући у Дневнику РТС-а.

Додаје да није било потребе за заказивање ванредних седница, јер би иначе Влада или посланици то предложили.

Пред посланицима је врло садржајна јесен.

"У процесу смо приступању ЕУ, и у августу и у септембру наше активности су биле ка томе усмерене. Усаглашавамо наше законодавство са легислативом ЕУ. Почела је расправа о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе. Следећег уторка бирамо три члана РЕМ-а, затим ћемо имати расправу о избору носилаца правосудних функција. Добили смо по хитном поступку измене Закона о високом образовању", рекла је председница парламента.

На питање зашто је одбијен предлог опозиције да се образује анкетни одбор који би испитао догађања у Савамали, Гојковићева је рекла да тај предлог није имао довољну подршку.

"Мој став је да је то питање за правосудне органе, а не за говор ради говора у парламенту", закључила је Гојковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи