Дрецун: Приштина хоће да легализује отимање српске имовине

Приштина упорно покушава да легализује отимање српске имовине, оценио је посланик СНС Милован Дрецун, истичући да ће Београд адекватно одговорити на одлуку да се о рударском комплексу Трепча расправља у петак у косовској скупштини.

Председништво косовске скупштине уврстило је Нацрт закона о Трепчи на дневни ред скупштинског заседања у петак, иако косовска влада још није усвојила закон, пренели су тамошњи медији.

Дрецун је новинарима у српском парламенту рекао да се проблем "Трепча" може решавати искључиво у договору са Србијом, јер је она прави власник тог рударског комплеса, подсетивши да се већина рудних жила налази у централној Србији.

"Колико Приштина неодговорно руководи оним делом 'Трепче' који је јужно од Ибра показује пустош која се може видети у оквиру тог комбината", рекао је Дрецун.

Додао је да је с друге стране евидентно да Приштина систематски месецима кроз разне забране и опструкције реализације Бриселског споразума дестабилизује односе са Београдом и читав процес нормализације односа успорава и чак га враћа у назад, што је неприхватљиво.

Према његовим речима, Приштина упорно избегава да се на дневни ред нађе тема имовине, износећи мишљење да ће ситуација бити таква да ће Приштина на неки начин морати да се принуди да о томе разговара.

"Ако настави са једностраним покушајима да отме српску имовину, онда ћемо имати компликовану ситуацију која ће можда чак и даљи процес нормализације учинити бесмисленим", закључио је Дрецун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи