Милићевић: Нема кризе у СПС-у

Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је да у тој партији не постоји криза и у овом тренутку искључио могућност да још неко, после Дијане Вукомановић, напусти странку. Одлазак Дијане Вукомановић је је њен лични чин, каже Никола Никодијевић.

"Свако у странци ради свој посао и за нас је кључан циљ да радимо то за шта смо преузели одговорност, јер сматрамо да тако радимо у интересу грађана", рекао је Ђорђе Милићевић новинарима у Скупштини Србије.

На питања новинара у вези са изласком Дијане Вукомановић из СПС-а, Милићевић је више пута поновио да ће се о томе разговарати унутар странке, јер су то унутарстраначка питања, а да ће јавност бити благовремено обавештена.

Упитан да ли очекује да још неко напусти странку након што је Статурарна комисија казнила укором пред искључење неколико функционера, Милићевић је рекао да у овом тренутку искључује могућност да још неко напусти странку.

Он је подсетио да је Стратутарна комисија аутономан орган који има слободу у доношењу одлука.

Председник Београдске организације СПС-а Никола Никодијевић каже да је одлазак Дијане Вукомановић из СПС-а њен лични чин, и да њен одлазак неће утицати на странку. 

"Јутрос сам то сазнао и нисам се чуо ни са ким из партије, али у сваком случају, колико сам успео да разумем ради се о личном чину, а о даљим разлозима не могу да коментаришем", рекао је Никодијевић новинарима у Скупштини града, упитан да прокоментарише ослазак Вукомановић из странке.

Упитан да ли ће њен одлазак утицати на СПС, Никодијевић је рекао да сигурно неће, с обзиорм да СПС постоји од 1990. године и да је преживела и много веће изазове.

"Преживела је много веће изазове и тежа времена да би једно кадровско питање направило било какав проблем СПС-у", заључио је Никодијевић.

Чланица Председништва Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић напустила је данас СПС и посланичку групу те странке у парламенту, а како је образложила у саопштењу послатом медијима, одлучила је да иступи из странке, као и из посланичке групе, а посланички мандат наставиће да обавља као самостални народни посланик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи